El 1921 es fundà l’Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada, presidit pel Dr. Àngel Soler Daniel. Segons els seus estatuts fundacionals, i en el llenguatge de l’època, la finalitat d’aquesta associació era «l’engrandiment i prosperitat del poble i pobles comarcans, el millorament cultural i moral dels seus veïns i la propagació dels ideals autonomistes de Catalunya».

Avui, gairebé cent anys després, un grup de viladins ens hem proposat recuperar el nom d’aquest històric Ateneu i actualitzar-ne la seva obra. Les nostres activitats tindran com a objectiu principal contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic del nostre poble. Com no podia ser d’una altra manera, restem oberts a la participació i col·laboració de tothom que comparteixi aquests principis.

dimarts, 21 de març de 2017

"El càtar proscrit", de Jaume Clotet, a Vilada

El proper dissabte 8 d'abril, a les 18:30 hores, Jaume Clotet presentarà la seva darrera novel·la al Casal Pirinenc de Vilada. Es tracta d'El càtar proscrit, una novel·la història ambientada en la vida de l'últim faidit, és a dir, l'últim cavaller occità que va lluitar al costat dels càtars. L'obra ha estat guardonada amb el prestigiós premi Néstor Luján de novel·la història de 2016, que convoca des de 1997 Editorial Columna.

Jaume Clotet, l'autor, és historiador i periodista, i ha escrit diversos treballs narratius i assagístics de divulgació històrica. A més a més, ha col·laborat en diversos mitjans audiovisuals i en periòdics del país.

Des de l'Ateneu Nacionalista de Vilada us animem a venir a la presentació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada