El 1921 es fundà l’Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada, presidit pel Dr. Àngel Soler Daniel. Segons els seus estatuts fundacionals, i en el llenguatge de l’època, la finalitat d’aquesta associació era «l’engrandiment i prosperitat del poble i pobles comarcans, el millorament cultural i moral dels seus veïns i la propagació dels ideals autonomistes de Catalunya».

Avui, gairebé cent anys després, un grup de viladins ens hem proposat recuperar el nom d’aquest històric Ateneu i actualitzar-ne la seva obra. Les nostres activitats tindran com a objectiu principal contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic del nostre poble. Com no podia ser d’una altra manera, restem oberts a la participació i col·laboració de tothom que comparteixi aquests principis.

dilluns, 10 d’octubre de 2016

76è aniversari de l'afusellament del president Companys

Dissabte que ve, 15 d'octubre, es commemora el 76è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys (1882-1940) per part de les autoritats franquistes. Companys és l'únic president democràtic assassinat pel feixisme a Europa.

Des de l'Ateneu Nacionalista de Vilada ens sumem als homenatges i commemoracions bo i passant la pel·lícula Companys, procés a Catalunya, que recrea de forma ficcionada els darrers mesos de la vida del president. L'acte serà al Casal Pirinenc de Vilada dissabte que ve, dia 15 d'octubre, a les 18:30 hores.

Hi haurà crispetes i beguda per a tothom. Hi esteu tots convidats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada