El 1921 es fundà l’Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada, presidit pel Dr. Àngel Soler Daniel. Segons els seus estatuts fundacionals, i en el llenguatge de l’època, la finalitat d’aquesta associació era «l’engrandiment i prosperitat del poble i pobles comarcans, el millorament cultural i moral dels seus veïns i la propagació dels ideals autonomistes de Catalunya».

Avui, gairebé cent anys després, un grup de viladins ens hem proposat recuperar el nom d’aquest històric Ateneu i actualitzar-ne la seva obra. Les nostres activitats tindran com a objectiu principal contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic del nostre poble. Com no podia ser d’una altra manera, restem oberts a la participació i col·laboració de tothom que comparteixi aquests principis.

DOCUMENTACIÓ

[pàgina en construcció]
En aquesta pàgina hi trobareu diferents documents vinculats amb l'ANV, sigui en la seva primera etapa o bé en la seva existència moderna.

ESTATUTS Al següent enllaç hi podeu descarregar, lliurement, els estatuts fundacionals de l'Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada, de 1921, digitalitzats i disponibles en línia gràcies a la tasca de la Biblioteca del Parlament de Catalunya. Probablement van arribar a aquesta institució per cessió de Josep Fornas —l'ex-libris del qual es troba al final del document. Es tracta, sense cap mena de dubte, d'un testimoni d'altíssim valor històric, documental i patrimonial que està a l'abast de tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada