El 1921 es fundà l’Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada, presidit pel Dr. Àngel Soler Daniel. Segons els seus estatuts fundacionals, i en el llenguatge de l’època, la finalitat d’aquesta associació era «l’engrandiment i prosperitat del poble i pobles comarcans, el millorament cultural i moral dels seus veïns i la propagació dels ideals autonomistes de Catalunya».

Avui, gairebé cent anys després, un grup de viladins ens hem proposat recuperar el nom d’aquest històric Ateneu i actualitzar-ne la seva obra. Les nostres activitats tindran com a objectiu principal contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic del nostre poble. Com no podia ser d’una altra manera, restem oberts a la participació i col·laboració de tothom que comparteixi aquests principis.

dijous, 9 de juny de 2016

Poble català, posa't a caminar. 40 anys de la Marxa de la Llibertat

El proper dissabte 25 de juny, dins dels actes de la Festa Major de Vilada, l'Ateneu Nacionalista de Vilada organitza la presentació del llibre Poble català, posa't a caminar. 40 anys de la Marxa de la Llibertat (Angle Editorial, 2016), de Josep Calvet i Oriol Luján. L'acte serà a la Sala de Plens de l'Ajuntament a les 12 hores. Us deixem amb el cartell de l'acte.

Hi intervindran Oriol Luján, historiador i coautor del llibre, i Àngel Colom, membre destacat de l'organització de la Marxa per la Llibertat. Aquí podeu trobar més informació sobre el llibre i la Marxa: http://www.angleeditorial.com/poble-catala-posat-a-caminar-654

La Marxa de la Llibertat van ser un conjunt de marxes o columnes organitzades no violentes que, durant l'estiu de 1976, van anar de diversos punts dels Països Catalans fins a Poblet per reclamar l'amnistia política, les llibertats bàsiques universals i l'Estatut d'Autonomia. Tot i que el ministre Fraga Iribarne va prohibir les marxes, es va decidir no acatar la prohibició.

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada