El 1921 es fundà l’Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada, presidit pel Dr. Àngel Soler Daniel. Segons els seus estatuts fundacionals, i en el llenguatge de l’època, la finalitat d’aquesta associació era «l’engrandiment i prosperitat del poble i pobles comarcans, el millorament cultural i moral dels seus veïns i la propagació dels ideals autonomistes de Catalunya».

Avui, gairebé cent anys després, un grup de viladins ens hem proposat recuperar el nom d’aquest històric Ateneu i actualitzar-ne la seva obra. Les nostres activitats tindran com a objectiu principal contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic del nostre poble. Com no podia ser d’una altra manera, restem oberts a la participació i col·laboració de tothom que comparteixi aquests principis.

dimarts, 6 de setembre de 2016

"Mossèn Armengou: un berguedà al servei de l'Església i del poble de Catalunya": 10 de setembre a Vilada

Dissabte que ve, dia 10 de setembre, l'Ateneu Nacionalista de Vilada –juntament amb l'Assemblea Nacional Catalana de Vilada i Cims de Vilada– organitza un seguit d'actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

A les 19:00h i al Casal Pirinenc Ramon Felipó, historiador i bibliòfil, pronunciarà la conferència «Mossèn Armengou: un berguedà al servei de l'Església i del poble de Catalunya», enguany que es commemora el 40è aniversari de la mort del religiós i polític.

Seguidament, a les 20:30h, hi haurà un pa amb tomàquet popular a la Plaça de la Vila. Els tiquets del sopar, que valen 5 euros, es poden comprar a les botigues de Vilada fins divendres dia 9 a la tarda i inclouen, a part del sopar, una torxa per la Marxa.

En acabat de sopar, a les 22:00h, començarà la Marxa de Torxes, que sortirà de la Plaça de l'Església, on ens esperaran els gegants de Vilada, i seguirà de nou cap a la Plaça de la Vila, on hi haurà el fi de festa. Qui no hagi vingut a sopar podrà comprar igualment torxes just abans de començar.

Esperem que us animeu tots a venir!!

En cas de pluja el pa amb tomàquet popular es farà al Casal Pirinenc i la Marxa de Torxes pot veure afectat el seu recorregut i la participació dels gegants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada