El 1921 es fundà l’Ateneu Democràtic Nacionalista de Vilada, presidit pel Dr. Àngel Soler Daniel. Segons els seus estatuts fundacionals, i en el llenguatge de l’època, la finalitat d’aquesta associació era «l’engrandiment i prosperitat del poble i pobles comarcans, el millorament cultural i moral dels seus veïns i la propagació dels ideals autonomistes de Catalunya».

Avui, gairebé cent anys després, un grup de viladins ens hem proposat recuperar el nom d’aquest històric Ateneu i actualitzar-ne la seva obra. Les nostres activitats tindran com a objectiu principal contribuir al desenvolupament cultural, social i econòmic del nostre poble. Com no podia ser d’una altra manera, restem oberts a la participació i col·laboració de tothom que comparteixi aquests principis.

PATRIMONI CULTURAL

[Pàgina en construcció. Disculpeu les molèsties]

Vilada és un pou de tresors patrimonials per conèixer i gaudir. Des de l'ANV us proposem que descobriu aquells elements més destacats del patrimoni cultural de Vilada. Us convidem a fer-ho a partir de la selecció que hem fet d'allò que crèiem més rellevant. Fent clic damunt del nom de cada element obrireu una fitxa en què hi trobareu la descripció i la història, així com una sumària ubicació dins de Vilada.


#1   Ajuntament de Vilada

#2   Arxiu Municipal de Vilada
#3   Els Pins del Metge
#4   Cal Climent
#5   Cal Llebre 
#6   Camí-ral de Berga a Ripoll
#7   Capella de Fàtima 
#8   Casa Sant Pere
#9   Castell de Roset 
#10 El Soler 
#11 La font de l'Arç 
#12 La font de les Eres 
#13 La font de Martins 
#14 La font del Vidrier
#15 La Coromina

Font de les fitxes: Diputació de Barcelona
Correcció lingüística: ANV